Menu Sluiten

BIOGRAFIE

MARGO MORRISON is geboren op 15 november 1952 te Paramaribo – Suriname en vanaf 1968 woonachtig in Nederland.  Zij is:

AUTEURPRODUCENTPRESENTATOR – SONGWRITER – PROGRAMMAMAKER en VOORDRACHTKUNSTENARES.

Sinds haar zesde jaar werd Margo op een bijzondere wijze geïnspireerd tot schrijven, toen ze na een verkeersongeluk uit coma raakte. Vanuit haar diepste slaap beweegt haar pen in de donkere nacht over het papier. Margo zegt dan ook steevast dat niet zij op de gedichten en verhalen komt maar dat die bij haar opkomen. Pas de volgende morgen merkt zij wat ze vanuit haar droom of slaap heeft opgeschreven. In het begin verbaasde zij zich nog hierover, nu is dit gegeven een begrip geworden. Margo Morrison gelooft in de wonderen der Schepping en in de kracht van het bovennatuurlijke. Zij is hierdoor een heel spiritueel leven gaan leiden. En door de kracht van positief denken komt alles wat zij zich maar wenst, haar ook tegemoet.

Margo heeft op dit moment 9 gedichten/verhalenbundels in eigen beheer uitgegeven en drie kinderboeken.
Zij schrijft haar gedichten, verhalen en songteksten in het Nederlands waarvan een aantal in het Surinaams geschreven is met een Nederlandse vertaling. Slechts enkele zijn er in het Engels. Voor de titels en teksten van sommige gedichten zie: Gedichten.

Margo heeft een 40-tal kinderliedjes geschreven in het Nederlands met een Surinaamse vertaling of andersom.
Enkele van de liederen worden gezongen door gerenommeerde zangers en zangeressen. Niet al het werk is nog uitgebracht.

Margo is sinds 1980 ook producent van de Black Sun Marinades.

Programmamaker
Sinds 1995
heeft Margo radioprogramma’s gemaakt op de lokale radio. Ook heeft zij 10 jaar lang televisieprogramma’s gemaakt via SME-tv en MAISA-tv, over de kracht van de natuur en over Surinamer(rs).

MARGO MORRISON en GEZIN

Margo Morrison komt uit een gezin van acht kinderen en is zelf de trotse moeder van twee volwassen zonen, Eljin en Randall en oma van zes kleinkinderen.